Naše usluge

Ustanova smo specijalizirana za oralnu kirurgiju, naprednu dentalnu implantologiju i estetsku stomatologiju i kod nas sve stomatološke usluge možete obaviti na jednom mjestu

Dentalna protetika

dentalna protetika

Jedinstven osmijeh kreiran na temelju personaliziranog plana terapije.

Dentalnim protetskim radovima restauriramo zube koji su oštećeni i samim time otežavaju funkciju žvakanja i govora. Najčešće su to već liječeni ili napuknuti zubi koji osim funkcije nemaju ni primjerenu estetiku. Također, protetski se nadoknađuju izgubljeni zubi u obliku mostova, krunica na implantatima i proteza.

Protetsku sanaciju zuba započinjemo kreiranjem personaliziranog plana terapije. Pri tome koristimo Digital smile design, alat koji nam omogućuje da pacijent vidi konačan izgled zubi prije početka bilo kakvog rada. Kompjuterski izrađene 3D modele novih zubi na brz i jednostavan način prenosimo izravno u usta pacijenta.
Različite potrebe naših pacijenata zahtijevaju i različita protetska rješenja poput ljuskica, krunica ili mostova. Za svakog pacijenta posebno odabiremo vrstu, materijal, oblik i boju protetskog nadomjestka.

Krunice i mostovi
U slučaju oštećenja zubi karijesom ili traumom potrebno ih je zaštititi krunicama ili mostovima. Osim što štite oštećene zube, omogućuju nam lijep i zdrav izgled zuba.
Razlikujemo solo krunice i mostove. Solo krunice zamjenjuju samo jedan zub i nisu povezane sa susjednim zubima, dok su mostove čini niz dvije ili više krunica koje su međusobno povezane. Mostovima se može nadoknaditi i izgubljeni zub tako da se okrune i susjedni zubi.
U završnoj fazi nadoknađivanja zuba implantatima također se koriste krunice. Na ugrađeni titanski ili cirkonski implantat postavlja se krunica.
Krunice i mostovi mogu biti izrađeni od različitih materijala. Najčešće korišteni materijali za izradu krunica i mostova su metal keramika, cirkon keramika i staklo keramika.
Metal keramičke krunice godinama su bile zlatni standard u stomatologiji. Odlikuje ih čvrstoća konstrukcije i prikladna estetika jer je metalna podloga u potpunosti prekrivena keramikom.
Kod cirkon keramičke krunice metalna baza je zamijenjena cirkonskom čija čvrstoća je jednaka kao kod metalne baze. U estetskom smislu cirkon keramika ima izrazitu sposobnost  oponašanja boje prirodnog zuba zbog čega je sve češće odabir pacijenata kojima je bitna estetika osmijeha.
Staklokeramičkim krunicama moguće je u potpunosti imitirati boju zuba i prozirnost cakline što ih čini idealnim izborom za rekonstrukciju prednjih zuba.

Ljuskice
Ljuskice su terapijski izbor kod osoba koje nisu zadovoljne estetikom svog osmijeha. Omogućuju nam korekciju boje, oblika i minimalne nepravilnosti u položaju zuba.
Za izradu ljuskice potrebno je površinski stanjiti caklinu zuba. Tako se na minimalno invazivan način postiže željeno poboljšanje estetike.
Najčešće se izrađuju od  staklokeramike koja omogućuje dugoročno postojan rezultat jer kao takav materijal ne mijenja izgled i strukturu. Ovako izrađene ljuskice ostaju iste kao prvog dana nakon deset i više godina.

Dogovorite pregled

Jednostavno zakažite termin u našoj ordinaciji putem kontakt obrasca