Naše usluge

Ustanova smo specijalizirana za oralnu kirurgiju, naprednu dentalnu implantologiju i estetsku stomatologiju i kod nas sve stomatološke usluge možete obaviti na jednom mjestu.

Estetika osmijeha

Svatko zaslužuje savršen osmijeh.

U današnje vrijeme sve su veći društveni zahtjevi po pitanju ljepote i zdravlja. Zbog toga raste svijest o zdravlju zuba i usne šupljine, ali i sve više osoba želi poboljšati estetiku svog osmijeha.
Prije estetskih zahvata na zubima bitno je pobrinuti se da su sve strukture u usnoj šupljini zdrave. Time se osigurava sama trajnost i kvaliteta estetskog rada jer su funkcija i estetika uvijek povezane, a kao rezultat daju savršen osmijeh.
Estetskim zahvatima u usnoj šupljini možemo promijeniti boju, oblik, veličinu i minimalne nepravilnosti u položaju zuba. Ovisno o indikaciji željena promjena može se postići izbjeljivanjem, kompozitnim ljuskicama, staklokeramičkim ljuskicama ili krunicama i mostovima.

Izbjeljivanje
Izbjeljivanje je tretman kojim se postiže svjetlija nijansa zuba od trenutne. Danas je poznato da je izbjeljivanje zubi pod kontrolom stomatologa u potpunosti sigurna metoda koja ne utječe na zdravlje cakline.
Prije izbjeljivanja poželjno je napraviti čišćenje kamenca i pjeskarenje kako bi se uklonile površinske pigmentacije na zubima.
Razlikujemo ordinacijsko i kućno izbjeljivanje. Ordinacijsko izbjeljivanje je postupak koji traje sat vremena, a efekt izbjeljivanja je vidljiv odmah nakon tretmana.
Za kućno izbjeljivanje najprije se uzimaju otisci na temelju kojih se izrađuju udlage. Uz izrađene udlage pacijentu se predaje gel za izbjeljivanje koji se koristi svaku noć sljedećih 10-30 dana. Rezultati postaju vidljivi već nakon nekoliko dana.

Kompozitne ljuskice
Kompozitne ljuskice su čest odabir kod osoba koje imaju manje nepravilnosti prednjih zubi poput razmaka između zuba (dijastema), istrošenih ili napuklih bridova, crnih trokutova između zubi ili traumatskih lomova krune zuba.
Izrada kompozitnih ljuskica minimalno je invazivna estetska metoda za koju nije potrebno brušenje zuba. U jednom posjetu se brzo i jednostavno restauriraju svi prednji zubi.

Dogovorite pregled

Jednostavno zakažite termin u našoj ordinaciji putem kontakt obrasca