Kako izgleda prvi pregled kod zubara?

Kako izgleda prvi pregled kod zubara

Prvi korak, a najčešće i onaj najteži, je vlastita odluka da se (napokon) pobrinemo o zdravlju svojih zubi. Razina ugode i motiviranost za sve ostale korake koji slijede nakon toga jako je povezana s našim iskustvom posjete stomatologu. Ako se u stomatološkoj ordinaciji osjećamo ugodno i sigurno, i ako nam se stomatolog iskreno posveti, bez osuđivanja i razumljivo, onda neupitno rastu i izgledi za poboljšanje našeg oralnog zdravlja. Logično, zar ne?

Zato pacijentov izbor da upravo nama pokloni svoje povjerenje (i vrijeme) ne shvaćamo olako. Smatramo da je zadatak cijelog tima naše ordinacije pobrinuti se za svakog pacijenta već od prvog kontakta. Stalo nam je upoznati pacijenta; u povjerljivom razgovoru sa stomatologom pacijent ima priliku podijeliti s doktorom svoja prijašnja iskustva, navike, brige i očekivanja vezana za stanje svojih zubi. Tek nakon toga slijedi detaljan pregled cijele usne šupljine.

Prvi pregled se kod nas odvija u opuštenoj atmosferi i potpuno je bezbolan. Za što bolji uvid u cjelokupno zdravlje zubi u sklopu prvog pregleda koristimo i ortopan (panoramska rendgen snimka cjelokupne čeljusti). Snimanje ortopana se u našoj ordinaciji obavlja na modernoj opremi koja je maksimalno sigurna za pacijenta i omogućuje brzu izradu snimke u samo nekoliko sekundi. Na ortopan snimci vidljive su gornja i donja čeljust, njezina koštana struktura, svi zubi, kao i maksilarni sinusi i čeljusni zglob. Stomatologu je na prvom pregledu uz pomoć ortopana moguće obaviti detaljnu dijagnostiku i otkrivanje svih promjena na zubima (karijes, upale oko korijena zuba, traume od udarca, stanje parodonta i mnoge druge).

Bez ortopana se ne može ni na području oralne kirurgije: snimak oralnom kirurgu pomaže pravilno odrediti implantološki zahvat, jer tako može analizirati udio kvalitete i gustoće koštanog udjela čeljusti, kao i položaj živaca i sinusa za optimalno određivanje pozicije za postavljanje zubnog implantata.

Još jedna prednost obavljanja prvog pregleda u našoj ordinaciji je što pacijentu možemo u istom terminu prvog pregleda ponuditi i pregled od strane specijalista oralne kirurgije. Vaš plan terapije se izrađuje točno prema vašim individualnim potrebama i prioritetima. Cilj nam je da nakon obavljenog pregleda kod nas izađete s jasnom slikom o tome kako do zdravih i lijepih zubi. A uz podršku pravog stručnog tima, željeni rezultat samopouzdanog osmijeha sigurno neće izostati.

Zato provjerite iz prve ruke kako prvi pregled izgleda kod nas…