Prikaz slučaja – Ortodontska korekcija zubi uz Clear Correct

Pacijentica srednjih godina dolazi u ordinaciju s pritužbom i željom za ortodontskom korekcijom pozicije i nagiba svojih zuba. Nakon detaljnog razgovora i analize stanja usne šupljine od strane dr. Patricije, dolaze do zaključka kako bi za nju zbog opisa njezinog posla najbolji izbor bio Clear Correct prozirni aparatić.

Clear Correct spada u skupinu clear aligner metode ispravljanja zubi gdje pacijent dobiva set udlaga koje se nose 10 do 14 dana (ovisno o vrsti anomalije) te svaka od tih udlaga napravi mali pokret zuba u novi željeni položaj.

Tijek terapije

Početak terapije sastoji se od izrade fotografija, snimanja ortopana te skeniranja gornje i donje čeljusti intraoralnim skenerom. Pošto u ordinaciji zadnjih nekoliko godina koristimo gotovo isključivo uvijek intraoralni skener kao metodu prikazivanja situacije zubi i čeljusti, preskačemo fazu otiskivanja otisnim masama.

Po skeniranoj situaciji doktorica Patricija uputama navodi ortodontske ClearCorrect tehničare kojim smjerom i na koji način želi da simuliraju proces ispravljanja zubi. Bitno je naglasiti kako je jako važno imati doktora koji je svjestan metoda, načina, ograničenja i problema koji mogu proizaći od nestručno isplanirane ortodontske terapije. Zato imamo doktoricu koja je prošla ozbiljno i opsežno usavršavanje iz područja ortodoncije – što se po krajnjem rezultatu te minimalnom broju udlaga i ponavljanja vidi!

S obzirom na složenost i kompleksnost jednog ovakvog slučaja u više dimenzija, doista je na ponos reći da je terapija alignerima trajala svega 15 mjeseci uz izvođenje samo jedne revizije.

Rezultat terapije

Pacijentica je dobila sklad položaja zubi u sve tri dimenzije, riješio se problem gužve kao i problem pretjerano izražene Speeove krivulje, te problem križnog zagriza u području stražnjih zuba.

Slike ˝poslije˝ i osmijeh pacijentice govore tome u prilog. Po završetku ortodontske terapije obavili smo izbjeljivanje zubi i minimalne popravke zuba koji su bili potrebni.

U Ordinaciji imamo stručan tim koji je obučen za primjenu Clear Correct aparatića te će vam objasniti postupak primjene i odgovoriti na sva vaša pitanje.

Ako želite saznati više o Clear Correctu i kako može poboljšati vaš osmijeh, posjetite našu web stranicu ili nas kontaktirajte kako biste zakazali konzultacije.