Myobrace – mobilni aparat koji pomaže ispraviti nepravilan položaj zubi kod djece

Myobrace je inovativni mobilni aparat koji pomaže ispraviti nepravilan položaj zubi kod djece na prirodan i neinvazivan način. Koristi se dva sata svaki dan u budnom stanju i tijekom spavanja. Radi se o preventivnom ortodontskom tretmanu koji je usmjeren na rješavanje temeljnih uzroka krivih zuba, bez potrebe za vađenjem zuba, otključavajući prirodni rast i razvoj.

Ovaj ortodontski sustav namijenjen djeci u rastu od 5 do 15 godina ima za cilj ispraviti zube tako da korigira nepravilan razvoj zubi, čeljusti i lica uzrokovan lošim dentalnim navikama. Uz ranu intervenciju, poravnanje zuba može se ispraviti, a zubi djeteta i njihove potporne strukture mogu se dovesti u prirodan položaj – što rezultira ne samo ravnim zubima, već i poticanjem pozitivnog rasta i razvoja zuba.

Myobrace terapija se sastoji od mobilne naprave (trainera) koji se nosi tijekom određenog vremenskog razdoblja u kombinaciji s vježbama koje daje doktor dentalne medicine koji provodi terapiju.  

Myobrace trainer eliminira utjecaj mišića obraza, jezika i usana te tako potiče pravilan rast i razvoj čeljusti te pomaže u ispravljanju problema poput križnog zagriza, otvorenog zagriza,  nepravilnog položaja zubi, lošeg odnosa gornje i donje čeljusti te drugih ortodontskih problema.

Myobrace mobilni aparatić za zube kod djece

Treba li moje dijete trebalo Myobrace?

Istraživanja pokazuju da čak 70% djece u dobi od pet godina može patiti od krivih zuba, nefunkcionalnog zagriza ili disharmonije čeljusti.

To može biti posljedica genetike, određenih medicinskih stanja ili značajno loših navika kao što je uobičajeno držanje otvorenih usta, disanje na usta, guranje jezika, obrnuto gutanje ili sisanje palca, itd. Ako prepoznajete jedan od nabrojanih problema kod svojeg djeteta, vaše je dijete pravi kandidat za nošenje Myobrance.

Križni zagriz kod djece

Rezultati nošenja Myobrace mobilnog aparata

Prednosti Myobrace mobilnog aparata su brojne, a u nastavku će se navesti one najvažnije:

  • Prirodan pristup: Myobrace koristi prirodne metode kako bi potaknuo pravilan razvoj zubi i čeljusti, umjesto da se oslanja na tradicionalne fiksne aparate. Ovaj pristup potiče mišiće usta, lica i čeljusti da se pravilno razvijaju.
  • Korekcija disanja: Myobrace pomaže u korekciji disanja kod djece koja imaju naviku disanja kroz usta – što često dovodi do problema uske gornje čeljusti. Aparat potiče disanje kroz nos, što može poboljšati opće zdravlje djeteta i spriječiti probleme poput hrkanja i ponavljajućih infekcija dišnih putova.
  • Prevencija daljnjih ortodontskih problema: Myobrace može pomoći u sprječavanju potencijalnih ortodontskih problema u budućnosti. Rana intervencija s Myobraceom može smanjiti potrebu za ekstenzivnim ortodontskim tretmanima kasnije u životu (koji onda često uključuju vađenje zuba i/ili potrebu za ortognatskom kirurgijom).

Rezultati terapije nošenja Myobrance mobilnog aparata su:

  • Stvaranje dovoljno prostora za zube vašeg djeteta u prirodno ravnom položaju.
  • Dijete će naučiti kako pravilno disati, odmarati jezik i jesti. To uključuje disanje kroz nos, stavljanje jezika na nepce umjesto na prednje zube kada se odmaraju i pravilno gutanje kada jedu.
  • Omogućavanje glatkog dišnog puta sprječava razvoj disfunkcije dišnog puta. Nezdrav razvoj može uzrokovati nedostatak opskrbe tijela kisikom, što rezultira mnogim problemima kao što su apneja za vrijeme spavanja, refluks kiseline ili škripanje zubima.
  • Omogućava idealan rast i poravnanje gornje i donje čeljusti i lica djeteta.

U našoj ordinaciji pružamo usluge tretmana Myobrace mobilnog aparata za djecu. Naš stručni tim stomatologa veseli se pomaganju djeci u postizanju zdravih i lijepih osmijeha.

Ako imate pitanja o Myobraceu ili želite saznati više o tome je li vaše dijete kandidat za nošenje  Myobraceu, slobodno nas kontaktirajte.

Rezultati nošenja Myobrace aparatića za zube koji pomaže ispraviti nepravilnosti