Saznajte sve o All on 4 metodi postavljanja implantata!


All on 4 metode postavljanja implantata predstavljaju inovaciju za pacijente koji se suočavaju s problemima gubitka zubi. Ovaj postupak uključuje postavljanje četiri precizno pozicionirana implantata na gornjoj i/ili donjoj čeljusti pacijenta, a cilj joj je podržati fiksne protetske zube i značajno smanjiti potrebu za pojedinačnim implantatima za svaki izgubljeni zub.

Što je All-on-4?


All on 4 metoda implantacije sadrži četiri precizno postavljena implantata na gornjoj ili donjoj čeljusti. Njihova je glavna svrha poduprijeti fiksne protetske zube, eliminirati potrebu za ugradnjom implantata za svaki zub koji vam nedostaje i omogućiti brzo rješenje unutar 24 sata.


Ono što čini All on 4 metodu implantacije tako izuzetnom jest da se u samo jednom kirurškom zahvatu odstrane svi loši zubi i zaostali korijenovi, postave implantati, te u roku 24 sata postave čvrsti privremeni zubi. Ova tehnika daje mogućnost rekonstrukcije pacijentove funkcije i estetike čak i u situacijama prekomjerno izgubljene čeljusne kosti koje su prije zahtijevale izradu mobilnih proteza i/ili opsežnih kirurških rekonstrukcija. Na taj način, danas smo u mogućnosti pomoći pacijentima koji imaju dugogodišnju bezubost i/ili terminalni parodontitis u roku od 24 sata.

Materijal od kojeg je izgrađen All on 4


Jedna od ključnih karakteristika All on 4 implantata je materijal od kojeg su izrađeni – titan. Titan je metal koji se koristi u brojnim medicinskim aplikacijama zbog svoje kompatibilnosti s ljudskim tijelom i izvanredne čvrstoće. Ovaj materijal omogućuje implantatima da se čvrsto integriraju u kost, stvarajući stabilnu i pouzdanu osnovu za protetske zube. Kao rezultat toga, pacijenti mogu uživati u prirodnom izgledu i funkcionalnosti svojih zuba bez straha od klizanja ili rasklimavanja protetskog rada.


All on 4 implantati također znatno smanjuju potrebu za dodatnim postupcima i operacijama. U mnogim tradicionalnim slučajevima zamjene izgubljenih zuba, svaki zub zahtijeva pojedinačni implantat, što može biti skupo i dugotrajno. All on 4 tretman smanjuje taj zahtjev na samo četiri implantata po čeljusti, što znači samo jedan kirurški zahvat te brži proces oporavka i rehabilitacije. Ovo je naročito važno za pacijente koji su zabrinuti zbog dugotrajnih tretmana i žele brzi povratak normalnom životu.


Nadalje, all on 4 implantati pružaju estetski privlačno rješenje za pacijente. Fiksni protetski zubi koji se pričvršćuju na ove implantate izgledaju potpuno prirodno i prilagođavaju se estetskim zahtjevima pacijenata, što pomaže pacijentima da povrate samopouzdanje u svoj osmijeh i izgled.

Dugotrajnost All on 4


Dugotrajnost implantata može varirati ovisno o mnogim čimbenicima, uključujući brigu o oralnom zdravlju, pridržavanje uputa liječnika te genetske i individualne karakteristike pacijenta. Ordinacija Arnautović koristi kvalitetne implantate Straumann i MIS koji su poznati po svojoj izdržljivosti i dugotrajnosti, te mnogi pacijenti mogu očekivati da će uživati u njihovim prednostima mnogo godina, uz neizostavne redovne kontrole i pridržavanje uputa o oralnoj higijeni

All on 4 više od estetske transformacije osmijeha


Ovu metodu osobito preporučujemo onima koji imaju dogotrajne probleme sa zubima koji su doveli do gubitka većine zubi ili imaju teški oblik parodontitisa te je zube nužno izvaditi. All on 4 metoda implantacije, ne samo da poboljšavaju estetiku i funkcionalnost osmijeha, već također ima pozitivan utjecaj na oralno zdravlje. Nedostatak zuba može uzrokovati probleme s govorom, prehranom i žvakanjem hrane, što može rezultirati dodatnim zdravstvenim komplikacijama.

Jeste li kandidat za All on 4?

Dr. Milan Arnautović je oralni kirurg koji ima višegodišnje iskustvo u All on 4 zahvatima. Ako tražite kvalitetnu izvedbu, vrhunsko iskustvo, dugotrajnost i pouzdanost, onda je ordinacija Arnautović pravo mjesto za to.


Jeste li kandidat za All on 4 možemo utvrditi jedino rentgenskom snimkom i pregledom. Dogovorite termin za konzultacije i saznajte jeste li kandidat za All on 4. Jedino na prvom pregledu možemo Vam dati odgovor jeste li kandidat za All on 4. Također, slobodni ste poslati ortopan ne stariji od 6 mjeseci na e-mail adresu: info@ordinacija-arnautovic.hr, nakon čega Vam možemo dati okvirni odgovor oko toga jeste li kandidat za All on 4.